Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern for detaljer.

Hvor mange feil kan jeg ha på båtførerprøven?

Visste du for eksempel at noen spørsmål teller mer enn andre spørsmål? La oss gå igjennom prøven, slik at du kan du plukke opp noen gode tips på veien!

To barn med redningsvest sitter på en seilbåt

Egentlig liker vi ikke sånne spørsmål, fordi de er så negative. Det er mye morsommere å spørre om hvor mange riktige man må ha for å bestå båtførerprøven!

Men vi gir oss ikke helt der heller: For hvis man spør om hvor mange riktige man må ha, så er jo spørsmålet hva målet er. Hvis målet er å bli en trygg båtfører, så er det helt andre forhold enn båtførerprøven som har betydning. Båtførerprøven er selvfølgelig et bevis på at du kan svare riktig på 40 spørsmål, men av og til kan det være langt fra teori til praksis.

Her er noen gode tips til båtførerprøven

En arbeidspult der man jobber med båtførerprøven.

Det er ulikt hvordan vi liker å lære, og mange liker å starte hos oss for å se hvordan de ligger an før den ordentlige prøven. Det betyr at vi har god erfaring med både hvilke spørsmål du kan få, og hva du bør kunne for å være godt forberedt.

Så mange riktige må du ha på båtførerprøven

Båtførerprøven består av 50 spørsmål. 40 spørsmål må besvares riktig. I tillegg gjelder følgende regel: Noen av spørsmålene ligger under spesielt viktige emner. Av disse spørsmålene kan du kun ha to feil, uansett hvor bra du gjør det på resten av prøven. Derfor må du passe godt på.

Hva er det vanskeligste på prøven?

Mange synes det kan være vanskelig med regneoppgaver; for eksempel utregning av fart-strekning-tid eller misvisning i sjøkartet. I tillegg kan man bli spurt om viktige telefonnumre, hva de forskjellige sjømerkene betyr (både de i kartet og de man ser i virkeligheten), og hvordan en båtmotor er bygget opp. Man får selvfølgelig spørsmål om andre ting også, men dette er noe av det mange spør oss om hjelp for.

Det korte svaret på spørsmålet om hva det vanskeligste på båtførerprøven er: Det du ikke kan.

Så enkelt - og så vanskelig.

Masse lykke til med øvingen!