Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern for detaljer.

Hvordan øve til D5L fritidsskipper på nett?

Det er flere måter å ta D5L på, men vesentlig i all læring er rikelig med mengdetrening. Det får du hos Gøypåsjøen.no!

En navigatør stikker ut kurs på et sjøkart

Fritidsskipper D5L inneholder mange emner: Navigasjon, skipslære, sjøveisregler og brovakthold, teknologi og motorlære og sikkerhet. I dette ligger blant annet førstehjelp, radarplotting, kursretting, strømkobling, beregning av tidevann, og mye mer.

I tillegg kommer eksamener innen hvert emne. Eksamenene alt fra noen få timer, til flere timer, og det er mange spørsmål du skal igjennom.

En sjømann ser på et sjøkart.

Når du skal ta D5L bør du melde deg på et kurs hos en kurstilbyder. Noen velger et kompaktkurs som går over noen uker. Da er det undervisning omtrent daglig og i helgene. Det gir mange eksamener på kort tid! Kunnskapen du skal utvikle skal du ha i mange år, og mange mener at kompaktkurs ikke gir kunnskapen nok tid til å modnes.

Da kan øvingsoppgavene våre være til god hjelp! Vi har delt oppgavene våre inn i eksamenskategorier. Da kan du kjøpe tilgang til øvingsoppgaver for den eksamenen du skal ta. Dersom du er påmeldt et kompaktkurs gir vi deg alle eksamenskategoriene med rabatt.

Dessuten er øvingsoppgavene våre fine til å repetere. Sett gjerne av en ettermiddag før båtsesongen starter og se at du fremdeles har kunnskapen på plass!

En forklaring på hvordan man beregner tidevannet.

Det beste med øvingsoppgavene våre er at du hele tiden får gode forklaringer med tekst og bilder, helt gratis. Dessuten er vi som regel tilgjengelige på chatten dersom du står helt fast.

Lykke til!

Emne: D5L