Vi bruker informasjonskapsler for å forbedre brukeropplevelsen. Les mer om personvern for detaljer.

Om Gøypåsjøen.no

Gøypåsjøen.no er et produkt fra Kursoria AS. Hos Kursoria elsker vi å lære nye ting! Derfor vil du møte på oss i mange ulike sammenhenger, uansett om du skal ta teoriprøven for bil, drone-eksamen, båtførerprøven, D5L-eksamen, eksamen i medikamentregning, hørelære eller helt andre ting.

Vårt viktigste mål er at du lærer - og vi gjør det vi kan for å nå målet vårt. Derfor har vi knyttet til oss landes beste pedagoger og utviklere for å gi deg det beste grunnlaget og de beste forutsetningene for å bestå prøve og eksamen.

Vår kundeservice er bemannet 08-22 nesten hver eneste dag, året rundt. Vi svarer på store og små spørsmål, og gir oss ikke før du har bestått. Les mer om kundeservice her.

Skjermbilde fra Tiktok-kontoen til Gøypåsjøen

Sett seil på Tiktok!

Visste du at Gøypåsjøen.no har en Tiktok-konto? Gjennom hele sommeren legger vi ut nye videoer som hjelper deg på vei mot Båtførerprøven og D5L!

Måker, reker og Solo! Det blir ikke mer påske enn det.

Sommeren er igang - har du husket alt?

Det sikreste vårtegnet er verken påsken eller hestehoven, men at lukten av bunnstoff, seil, puter og motorolje brer seg ut over Norges lange kystlinje. Vi tenker at kunnskap er en viktig del av vårklargjøringen, og i den sammenheng har vi en liten hilsen til deg - uansett om du har Båtførerprøven eller D5L, eller om det står på todo-lista.

Motorbåt med korrekt lanterneføring

Hva vet du om lanterneføring?

Lanternene lyser og lanternene er på plass, men det er like viktig å huske hva ulik lanterneføring betyr.

Eksempel på lanterneføring på skip

Gratis lanternesimulator på lanternesimulator.no

Hva skjer når man gir en utvikler mulighet til å gjøre nøyaktig det han vil?

Harepus i kurv med påskeegg

God påske!

For mange er påsken startskuddet for båtsesongen, og det er ikke få som bruker tiden på den siste finpussen før båten sjøsettes. Men så kommer det viktigste spørsmålet: Har du [A|38924|førerkortene i orden]?

Fyrverkeri

Godt nytt år!

2021 har blitt til 2022, og det eneste vi vet om fremtiden er at det er vanskelig å spå. Hos Gøypåsjøen.no skal vi fortsette å jobbe for å være best på kunnskap - hver eneste dag!

En lykkelig seiler med bestått båtførerprøve

Hva kan du kjøre med båtførerprøven?

Det finnes mange ulike sertifikater og bevis for å være på sjøen. Her er oversikten over hva du kan og ikke kan når du har båtførerbevis.

Båter som ligger i opplag, klare for vinteren

Vinterklargjøring av båt

Den norske sommeren er over, og den norske vinteren nærmer seg. Selv om det ikke nødvendigvis er så stor forskjell på dem, er det ikke alle som investerer i skikkelige vinterdekk for båten. Dermed står den på land. Her er våre tips til hvordan du skal forberede båten på en årstid uten vann under kjølen.

To barn med redningsvest sitter på en seilbåt

Hvor mange feil kan jeg ha på båtførerprøven?

Visste du for eksempel at noen spørsmål teller mer enn andre spørsmål? La oss gå igjennom prøven, slik at du kan du plukke opp noen gode tips på veien!

Ei jente står på vannski

Kan du håndsignalene ved vannskikjøring?

Skal du stå på vannski bør det være en egen person om bord i båten, som har som oppgave å være bindeleddet mellom vannskikjøreren og båtføreren. Her er en oversikt over håndsignaler.

En navigatør stikker ut kurs på et sjøkart

Hvordan øve til D5L fritidsskipper på nett?

Det er flere måter å ta D5L på, men vesentlig i all læring er rikelig med mengdetrening. Det får du hos Gøypåsjøen.no!

Hornet til et større skip

Hva betyr lydsignalene?

Når du ferdes til sjøs kan det hende du hører båter som tuter, gongonger som slår og klokker som ringer. Hva betyr signalene egentlig?

En seilbåt i en fjord på vestlandet

Vikeplikt for seilbåt

Hva sier sjøveisreglene dersom en motorbåt eller et nyttefartøy møter en seilbåt?

En kompasskurs må kompenseres både for misvisning og deviasjon

Hva er forskjell på misvisning og deviasjon?

Både misvisning og deviasjon kan få deg alvorlig langt ute av kurs. Å kunne beregne begge deler er viktig for sikker navigasjon, men hva er egentlig forskjellen?

Radar fra broen på et skip

Hvordan gjøre en radarplotting?

Mange som tar D5L fritidsskipper synes radarplotting er krevende. Selv om vi har mange hjelpemidler i det virkelige sjømannslivet er det ingen ting som er like driftssikkert som navigatørens kunnskap. Særlig på eksamen, hvor dine beste venner er parallellforskyver og passer ... I denne artikkelen guider vi deg igjennom hvordan du finner fart, kurs, CPA og TCPA.